Integratieve coaching en counseling

Pyschosociale hulpverlening

          
Integratieve psychotherapie

Bij YourMindtality biedt ik kortdurend therapie en hanteer ik als therapeut de integratieve werkwijze. Het behelst complementaire zorg en is een holistische benadering waarin jij als mens met je eigen perspectief, je eigen beleving in zijn geheel centraal staat. De therapie is zowel doelgericht als oplossingsgericht en daarbij komt de focus niet alleen op de symptomen maar ook de oorzaak van de symptomen.

Symptoom bestrijding is op de korte termijn effectief maar op termijn val je  terug in je oude patroon en ervaar je weer de bekende klachten. Symptomen uiten zich in gedachten, gevoelens, gedrag en lichamelijk.  Denk hierbij aan bijvoorbeeld piekeren, dwangmatige gedachten, onzekerheid, verdriet of (faalangst, sociale angst)  angst of chronische pijn, vermoeidheid of slapeloosheid.

Mijn streven is jou zo efficiënt en effectief mogelijk te begeleiden en daarom maken we samen een aanpak op maat waar jij jou goed bij voelen en waarin je stappen kunt maken in je eigen tempo. Het effect evalueren we tijdens de sessies regelmatig om zodoende, daar waar nodig is, het een en ander bij te stellen. De doel van de behandeling is het activeren en versterken van je eigen zelfhelende vermogen en processen.

 

EMDR:

Heb je een nare ervaring meegemaakt en blijft het maar terugkomen in je dromen of heb je flashbacks?  De emoties en gevoelens die je zo ervaart kan overweldigend zijn alsof je het allemaal opnieuw beleefd.

EMDR is een bewezen methode waardoor de lading van de ervaring efficiënt en doelgericht wordt aangepakt om zodoende verlichting te bieden bij het behandelen van een traumatische ervaring.  Wil je hier meer over weten, neem gerust contact met me op of lees hier verder.

 

Hypnotherapie:

Hypnotherapie heeft zich wetenschappelijk bewezen als uitermate geschikt voor het behandelen van trauma en ook lichamelijk klachten als bijvoorbeeld doorbloeding en zenuw gerelateerde pijn.

Je weet toch hoe het is om te dagdromen?  Tijdens hypnose heb je een soortgelijke ervaring, zo tussen wakker en slapen in.  De werkende mechanisme is beelden en suggestie die je onbewuste aangereikt krijgen.  Vanuit je onderbewuste wordt je innerlijke hulpbronnen, oplossend en verandervermogen aangeboord en ingezet zodat jij in je dagelijkse leven weer snel onderweg bent.

Voor meer informatie lees hier of neem telefonisch contact op, ik beantwoord graag je vragen.

 

Neem vandaag nog contact op voor het maken van een intakegesprek in online of op locatie!