Integratieve coaching en counseling

Hypnotherapie

Hypnotherapie is het inzetten van hypnose als middel tegen psychische en lichamelijke klachten. De cliënt wordt door de hypnotherapeut door middel van voornamelijk verbale communicatie in een lichte trance gebracht maar behoudt de controle over zichzelf. De cliënt kan onder hypnose gemakkelijker contact kan maken met het onderbewustzijn dan in het dagelijks leven mogelijk is omdat het rationele bewustzijn dat belemmert.

Door contact met onbewuste gevoelens en ideeën krijgt de patiënt (meer) inzicht in de eigen behoeften en mogelijkheden.
Met de verkregen informatie kan een proces van genezing in gang gezet worden.

Er zijn geen speciale eigenschappen nodig om onder hypnose te kunnen raken en deze behandelingsmethode is voor vrijwel iedereen geschikt, maar in het algemeen wordt hypnotherapie niet toegepast bij psychotische en ernstig depressieve patiënten. 

Klassieke hypnotherapie is uitermate geschikt voor het behandelen van trauma's en lichamelijke klachten

Klassieke hypnotherapie, één van de meest bekende vormen van hypnotherapie, heeft zich wetenschappelijk bewezen als uitermate geschikt voor het behandelen van trauma's en (onverklaarbare) lichamelijke klachten (SOLK) waarvoor geen oorzaak gevonden is, zoals bijvoorbeeld fybromyalgie, hoofdpijn, PDS en zenuwgerelateerde pijn.


Hoe werkt hypnose?

Je weet toch hoe het is om te dagdromen? Tijdens hypnose heb je een soortgelijke ervaring, zo tussen wakker en slapen in.

Het werkende mechanisme is dat de cliënt beelden en suggesties aangereikt krijgt in het onderbewuste.
Vanuit het onderbewuste worden innerlijke hulpbronnen, die oplossend kunnen werken zodat jij in je dagelijkse leven weer snel onderweg bent.

 

Neem vandaag nog contact op voor het maken van een intakegesprek online of op locatie!