Integratieve coaching en counseling

Klassieke hypnotherapie


Klassieke hypnotherapie heeft zich wetenschappelijk bewezen als uitermate geschikt voor het behandelen van trauma's en lichamelijke klachten als bijvoorbeeld doorbloeding en zenuwgerelateerde pijn.

Je weet toch hoe het is om te dagdromen? Tijdens hypnose heb je een soortgelijke ervaring, zo tussen wakker en slapen in.
Het werkende mechanisme is dat de cliënt beelden en suggesties aangereikt krijgt in het onderbewuste.
Vanuit het onderbewuste worden innerlijke hulpbronnen, die oplossend kunnen werken zodat jij in je dagelijkse leven weer snel onderweg bent.Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is het inzetten van hypnose als middel tegen psychische en lichamelijke klachten. De cliënt wordt door de hypnotherapeut door middel van voornamelijk verbale communicatie in een lichte trance gebracht maar behoudt de controle over zichzelf. De cliënt kan onder hypnose gemakkelijker contact kan maken met het onderbewustzijn dan in het dagelijks leven mogelijk is omdat het rationele bewustzijn dat belemmert

Door contact met onbewuste gevoelens en ideeën krijgt de patiënt (meer) inzicht in de eigen behoeften en mogelijkheden.
Met de verkregen informatie kan een proces van genezing in gang gezet worden.

Er zijn geen speciale eigenschappen nodig om onder hypnose te kunnen raken en deze behandelingsmethode is voor vrijwel iedereen geschikt, maar in het algemeen wordt hypnotherapie niet toegepast bij psychotische en ernstig depressieve patiënten. 

Neem vandaag nog contact op voor het maken van een intakegesprek in online of op locatie!