Integratieve coaching en counseling

Relatietherapie - om te groeien of uit elkaar te gaan

 

Relaties vormen de kern van ons welzijn. Liefde, steun, verbondenheid, veiligheid, intimiteit en groei zijn stuk voor stuk essentiële bouwstenen die bijdragen aan ons persoonlijk geluk. Studies tonen zelfs aan dat een gezonde relatie een positieve invloed heeft op onze algehele gezondheid.

 

Relatie problemen:

Externe invloeden zoals maatschappelijke druk, veranderingen binnen het gezin, levensfasen, ziekte en gezondheidsproblemen kunnen een tol eisen van elke relatie. Dit kan leiden tot communicatieproblemen, conflicten, vreemdgaan, seksuele problemen en een gevoel van vastlopen. Tijdens onze therapiesessies begeleid ik stellen om eerst zelfbewust te worden. Vervolgens help ik hen om opnieuw verbinding te maken en hun unieke bijdragen aan de relatie te herontdekken en weer aansluiting te vinden. Samen formuleren jullie doelen voor de toekomst en maak er concrete afspraken van.

 

Versterken en groeien:

De relatie-APK biedt stellen de kans om periodiek hun relatie te evalueren, eventuele problemen aan te pakken en de verbinding tussen partners te versterken. Door regelmatig aandacht te besteden aan en actief te werken aan de relatie, kunnen stellen een gezonde en duurzame band opbouwen en behouden. Ik bied op maat gemaakte sessies of workshops waarin jullie bewust worden van sterke kanten en uitdagingen. We ronden het af door doelen voor de toekomst te bespreken en een plan aan te koppelen.

 

Scheiding:

Soms is het niet mogelijk om bij elkaar te blijven, maar vinden stellen het wel belangrijk om op goede voet uit elkaar te gaan. Dit kan voortkomen uit persoonlijke waarden of een gezamenlijk belang, zoals het welzijn van de kinderen. Ik begeleid stellen bij het vinden van gemeenschappelijke grond en het bereiken van hun gezamenlijke doelen, zelfs als dat betekent dat ze uit elkaar gaan. Het belangrijkste is dat beide partners bereid zijn om samen te werken en te investeren in het verbeteren van hun relatie. Wanneer samen in therapie gaan niet lukt bestaat er ook altijd mogelijk individueel daar begeleiding in te krijgen.

 

Voor meer informatie, neem gerust contact op of maak een afspraak voor een intakegesprek online of op locatie!