Integratieve coaching en counseling

Talentontwikkeling met een goed resultaat

Heb jij behoefte aan coaching bij Talentontwikkeling in de regio Amersfoort - Hoevelaken - Nijkerk of online in een andere regio?

Als integratieve coach heb ik ervoor gekozen om mijn leven te wijden aan talentontwikkeling en persoonlijke groei, zowel voor mijzelf als die van mijn cliënten.


Talentontwikkeling Waarom is het belangrijk om je talent te ontwikkelen?

Het ontwikkelen van je talent is namelijk veel belangrijker dan het ontwikkelen van je zwakke kanten.
Als het gaat om je persoonlijke ontwikkeling en groei zijn we vaak geneigd om de focus te leggen op onze zwakke kanten. Mensen zijn eerder gericht op fouten en falen, dan op positieve resultaten.
Dit ondermijnt het zelfvertrouwen, de persoonlijke ontwikkeling en groei. Wanneer je kijkt naar wat er (volgens jou) niet goed gaat, maakt dit je onzeker en dat zorgt ervoor dat je aan jezelf gaat twijfelen en je steeds minder zelfvertrouwen krijgt.
Je komt steeds een beetje verder van jezelf af te staan. Je gaat je futloos voelen, je energie lekt weg, je kunt nergens blij van worden.
Als je je door constante stress hulpeloos, gedesillusioneerd en volledig uitgeput voelt, ben je misschien op weg naar een burn-out.


Wat zijn de symptomen van een burn-out of een depressie?

Wanneer je de volgende symptomen herkent, ben je in de gevarenzone om een burn-out of depressie te ontwikkelen:

 

  • Elke dag is een slechte dag.
  • Je zorgen maken over je werk of privéleven lijkt een totale verspilling van energie.
  • Je bent continue uitgeput en voelt je energie weglekken
  • Het grootste deel van je dag wordt besteed aan taken die je geestdodend saai of overweldigend vindt.
  • Je hebt het gevoel dat niets wat je doet een verschil maakt of wordt gewaardeerd.

Lees hier meer informatie over Burnout preventie van YourMindtality.


Wie zijn talenten niet kent, kan deze ook niet ontwikkelen!

Het lijkt een dooddoener, maar wanneer je geen inzicht hebt in jouw aanwezige talenten word je belemmerd in ontwikkeling.
Wanneer jij doet waar je goed in bent en jouw (verborgen) talent kunt inzetten, zul je positieve emoties ervaren, zoals zelfvertrouwen, zelfredzaamheid, welbevinden, blijdschap en geluk.
Door deze positieve emoties sta jij steviger in je schoenen en wordt er een grotere veerkracht ontwikkeld, waardoor jij flexibel kunt omgaan met spanningen van alledag, zowel op het werk als in een privésituatie.

Naarmate jij succesvoller wordt in het leven, zul je in toenemende mate voor nieuwe uitdagingen komen te staan, waarin je misschien aanvankelijk geen vertrouwen had, maar door jouw verkregen inzicht in je talenten, word je zelfverzekerd en sta je sterk en proactief in het leven.

Ieder mens heeft zijn sterke kanten en unieke kwaliteiten... Gooi het roer om en ga op zoek naar jouw talenten!


Neem contact op met Jolanda Wijnbeek in Hoevelaken (Nijkerk) voor meer informatie!