Integratieve coaching en counseling

Omgaan met corona-angst of COVID-19 bedreiging

Hoe kun jij omgaan met corona-angst? Krijg je grip op je angsten die te maken hebben met het COVID-19 virus?

Piekeren over de risico's van een coronabesmetting, wakker liggen omdat je je zorgen maakt, denken aan welke erge dingen er mogelijk kunnen gebeuren.
Zelfs als je fysiek niet ziek bent, kun je mentaal behoorlijk veel last hebben van de coronacrisis.
Het blijkt dat veel mensen zich lusteloos, depressief, eenzaam en angstig voelen met de dreiging om besmet te raken met het coronavirus.

hulp bij corona angst
Wat is angst?

Angst heeft een evolutionaire functie om je te beschermen tegen iets wat mogelijk dodelijk is of schade toebrengt. Maar als je daarin gevangen raakt, dan is het niet meer functioneel en heb je hulp nodig.

Veel mensen hebben in deze coronatijd last van zorgen, angsten en slaapproblemen. Mensen die kwetsbaar zijn, zijn helaas vaak aan huis gebonden. Er verandert voor hen niet eens zoveel aan hun omstandigheden, maar hun mindset verandert; ze voelen zich kwetsbaarder dan andere mensen.Hoe houd je je staande in eenzaamheid in de corona-periode?

Hoe kun je jouw eenzaamheid verslaan? Eén van de belangrijkste aandachtspunten, met de dreiging van Covid-19, is om de eenzaamheid te verslaan, bijvoorbeeld door gedragsverandering.
Jij kunt de stress die dit virus oproept niet negeren, maar wel erkennen dat het spanning geeft. Dat geeft je de kans om je te richten op iets positiefs in het hier en nu, in plaats van te piekeren over de toekomst.
Ik geloof dat ik jou met een toegepast counselorstraject kan helpen om deze gevoelens van eenzaamheid te verzachten.

YourMindtality, gevestigd in Hoevelaken (Nijkerk), geeft je graag een paar tips om je angst voor corona (of voor andere ziektes) te verminderen

 • Begin je dag met een kort meditatie, yoga van 10 minuten of een notitie in je dagboek
 • Zorg voor structuur in je dag. Hou zoveel mogelijk vast aan je eigen routines en gewoonten op bepaalde momenten van de dag.
 • Noteer je meest belangrijke (maximaal 2) taken voor vandaag zo 'smart'  mogelijk
 • Skype, chat of facetime (videobellen) regelmatig met vrienden en familie zodat je ze ook kunt zien.
 • Zorg goed voor jezelf: eet gezond en blijf in beweging. Maak afspraken met jezelf over alcoholgebruik.
 • Volg niet voortdurend al het nieuws over corona via (sociale) media, maar beperk dit tot vaste momenten op een dag.
 • Praat over je angsten en durf hulp te vragen.
 • Vul 'lege' tijd met achterstallige klussen of hobby's zoals bijvoorbeeld schilderen, puzzelen of online muzieklessen volgen.
 • Markeer een duidelijke start en eindtijd aan je dag. Maak een wandeling aan het eind van de dag om het werk los te laten en af te sluiten.

  Mocht jouw corona-angst jouw leven teveel beïnvloeden, dan begeleid ik jou graag en ondersteun jou in deze moeilijke tijd!

  Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek! We kunnen online afspreken of op locatie in Hoevelaken!